Qnszt Kft. logo

Qnszt Kft

GINOP-2.1.7-15-2016-02047

Go2Mocap
Szenzoros Mozgásdigitalizáló rendszer fejlesztése a QNSZT Kft-nél

Pályázó neve:
QNSZT Informatikai Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Projekt címe:
Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés Go2Mocap Szenzoros Mozgásdigitalizáló rendszer fejlesztése a Qnszt Kft-nél
Szerződés száma:
GINOP-2.1.7-15-2016-02047
Támogatás összeg:
35 899 350 Ft
Összköltség:
55 695 420 Ft
Megvalósítás helyszíne:
3300 Eger, Érsek utca 9. 1. / 3.
Projekt kezdete:
2016.03.01.
Projekt befejezése:
2020.12.31.

A projektben fejlesztett prototípus célja, hogy különböző célokra felhasználhatóan az ember mozgását nagy pontossággal tudjuk követni, rögzíteni. A vizuális mozgáskövetést megvalósító rendszerekkel ellentétben gyorsulásmérő, giroszkóp és magnetométer szenzorokkal valósítjuk meg a mozgás követését, lehetővé téve így a helyhez nem kötött, szabad mozgást.

A rendszer tartalmaz egy emberre kényelmesen rögzíthető, 16-20 szenzort, a szenzorokat kezelő ESP mikrokontrollereket, amelyek a szenzorokról olvasott adatokat WIFI adatátvitellel továbbítják az azokat fogadó számítógépnek. A szabad mozgás biztosítása érdekében akkumulátorral rendelkeznek az eszközök.

A rendszer részét képezi a számítógépre telepítendő adatfeldolgozó szoftver, amely az összegyűjtött adatokat kényszerek alkalmazásával, hibajavítással, filterezéssel további felhasználásra előkészíti. Emellett prototípus szinten több 3D környezet felé interfészt készítettünk, amelyek segítségével a mozgás valós időben, vagy rögzítés után lejátszható módon megjeleníthető.

A kedvező árú, könnyen beszerezhető mikrokontrollereknek köszönhetően hatékony rendszert fejlesztettünk, amely a jól kiválasztott architektúrának, a hatékony tervezésnek és fejlesztésnek köszönhetően a költségesebb rendszerekkel is felveszi a versenyt pontosság és minőség tekintetében. Kiváló szakembereinknek köszönhető, hogy a fejlesztett fúziós algoritmus és a kommunikációs protokoll hatékonysága miatt 1 kHz-es mintavételezéssel dolgozik a rendszer, aminek eredményeképpen nagyon finom és pontos mozgás kerül rögzítésre.

A mozgás rögzítésének formátumaként a BVH formátumot választottuk. Ez lehetővé teszi, hogy minden olyan szoftverben felhasználható legyen a rögzített felvétel, amelyek támogatják a BVH formátumot.